Yhteydet

Enontekiöläisiä on vain noin 1900 ihmiskunnan kuudesta miljardista jäsenestä. Miten esi-isämme päätyivät tänne? Emme tiedä, mutta sen on täytynyt olla melkoinen matka 8000 vuotta sitten. Onneksi sinä pääset tänne helposti. Meille voit saapua monella tapaa:

Lentäen

Enontekiötä lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä, Rovaniemi, Kiiruna Ruotsissa sekä Tromssa ja Alta Norjassa. Näiltä kentiltä olet perillä Enontekiöllä parissa tunnissa vaikka vuokra-autolla hurauttamalla.

Jatkoyhteydet Kittilän lentokentältä

Jatkoyhteydet Rovaniemen lentokentältä

Junalla

Junalla pääset Enontekiölle saapumalla joko Kolariin tai Rovaniemelle. VR myy autojuna-paketteja, jolloin pääset jatkamaan yöjunasta matkaa omalla autolla.

Jatkoyhteydet Rovaniemen rautatieasemalta

Jatkoyhteydet Kolarin rautatieasemalta

Tarkista aina jatkoyhteys ennen kuin ostat lento- tai junalippusi, sillä kaikilta vuoroilta ei ikävä kyllä ole nopeita yhteyksiä Enontekiölle.

Voit ottaa yhteyttä matkailuneuvontaan jos tarvitset lisäneuvoa!
matkailu.info@enontekio.fi tai +358 206 39 7950

Enontekiön kautta Norjaan

Enontekiön kautta kulkee myös bussiyhteyksiä Norjaan. Voit siis yhdistää samaan reissuun helposti Enontekiön ja Norjan kohteet kuten Lyngenfjordin ja Tromssan! Arctic Route- bussiyhteyksillä pääset talviaikaan Rovaniemeltä Kilpisjärven kautta Tromssaan ja Tromssasta Kilpisjärven ja Hetan kautta Altaan. Altassa ja Tromssassa voit jatkaa paikallisilla yhteyksillä myös lentokentälle. Kesällä yhteyttä Rovaniemeltä Kilpisjärven kautta Tromssaan ajaa Eskelisen Lapin Linjat.

Huomioi että rajaliikenteessä voi olla olla poikkeusolojen vuoksi matkustusrajoituksia! Parhaan tiedon ajankohtaisesta tilanteesta saat bussiyhteyden liikennöitsijältä.

Taksit Enontekiöllä

Listauksen enontekiöläisistä takseista löydät tästä linkistä. Enontekiön kunnan sisällä liikennöi lisäksi kutsutaksi tiettyinä päivinä, aikataulun löydät täältä.