Lomamökit Villa Vuosku Käsivarren maisemissa ja Kilpismaja Saanan juurella Kilpisjärvellä tarjoavat mukavat puitteet niin aktiiviselle lomalaiselle kuin rauhallisesta lomasta nauttivalle.

Siinä missä Kilpismaja sijaitsee aivan Saanan juurella Kilpisjärven kylässä, tarjoaa Villa Vuosku omaa rauhaa keskellä Käsivartta. Se sijaitsee nimensä mukaisesti Könkämäenon ja Vuoskujoen yhtymäkohdassa. Villa Vuoskulta on matkaa  suurtunturien kylään Kilpisjärvelle noin 70 km. Kun Kilpisjärveltä pääsee vedetylle ladulle, voi Vuoskulta hiihdellä tai lumikenkäillä omia jälkiä. Kevätalvella Victoria-kelkkareitti kulkee aivan Villa Vuoskun takaa. Mukavia päiväretkikohteita kesällä ovat Saana, Mallan luonnonpuisto, Kitsiputous ja Kolmenvaltakunnanraja.

Niin Jäämeri ja jopa Pohjolan Pariisi, Tromssa on päiväretken päässä. Muita sopivia retkikohteita Vuoskulta on Hetassa (100 km) sijaitseva Tunturi-Lapin luontokeskus lähireitteineen.

Molemmat lomamökit sopivat niin aktiivilomalaisen tukikohdaksi kuin rauhallista lomanautintoa etsivälle.

Villa Vuosku

on vuonna 2014 valmistunut hyvin varusteltu lomamökki (58 m2) omassa rauhassa. Mökin alakerta on yhtä avointa tilaa, ja alakerran  makuutilasta löytyy parisänky sekä neljä (4) runkosänkyä parvelta. Tupakeittiöstä löytyvät tarvittavat koneet ja varusteet ruuanlaittoon, ruokailutila ja tunnelmatakka. Mökki lämpiää lattialämmityksellä.

Pihalla on kiinteä pihagrilli kesäkäyttöön sekä tulipaikka ja terassiin integroitu palju, jonka voi tilata lisämaksusta.

VARUSTUS
sähköt, lämmin ja kylmä vesi, WC, sähkösauna, suihkutila, pyykkikone, jää-/pakastinkaappi, sähköliesi ja -uuni, mikroaaltouuni, astiasto, tiskikone, kahvinkeitin, pölynimuri, radio, TV/Canal Digital, auton lämmityspistoke, polttopuut, muurattu ulkogrilli, nuotiopaikka ja palju (tilauksesta).

Kilpismaja

sijaitsee aivan Saanatunturin juurella Kilpisjärven kylän pohjoispäässä. Sisältä Maja on remontoitu nykyaikaiseksi, mutta ulkopuoli odottaa vielä remontointia. Kilpismajassa on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö, sähkösauna, pesuhuone, wc ja kuivaustila.

VARUSTUS
sähköt, lämmin ja kylmä vesi, WC, sauna, suihkutila, pyykkikone, jää-/pakastinkaappi, sähköliesi ja -uuni, mikroaaltouuni, astiasto, tiskikone, kahvinkeitin, pölynimuri, radio, TV. Erillinen saunarakennus, jossa takallinen oleskelutila, pesuhuone ja sauna (puukiuas) sekä kaasugrilli.

Villa Vuosku sijaitsee Könkämäenon ja Vuoskujoen yhtymäkohdassa, vastarannalla Ruotsi.

ETÄISYYDET

Victoria-moottorikelkkareitti 50 m
vesistö 100 m
linja-autolle 200 m
kesäkahvila Ropin Pirtti 16 km
kauppa 36 km
huoltoasema 36 km
kahvila-ravintola 36 km
latu 100 km
laskettelurinne 100 km
kansallispuistoon 100 km
rautatieasema 196 km
lentoasema 200 km

Kilpisjärvi 75 km
Hetta 100 km
Muonio 128 km
Skibotn 125 km

HARRASTUKSET
retkeily, maastopyöräily, lumikenkäily
marjastus ja sienestys
kalastus 100 m
uinti 200 m
​hiihto 40 km
moottorikelkkailu 50 m
laskettelu 100 km