Paljon kysytty erävaelluskurssi Lapissa on viimein kalenterissamme. Lähde mukaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon yksin tai ystävän kanssa.

Lähde Adventure by Designin mukaan erävaelluskurssille kotimaisten vaellusreittien klassikko – Hetta Pallas vaellus. Erävaelluskurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia tärkeimmät vaellustaidot aina pakkaamisesta ja reitin suunnittelusta autio- ja varaustupakäyttäytymiseen.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoisosa, jonka läpi vaellamme koostuu vaihtelevasta maastosta ja muutaman päivän aikana ehdimme kulkea vanhojen kynttiläkuusimetsien, soiden ja avotuntureiden kautta. Kansallispuisto on poronlaidunnusaluetta ja siellä saattaa kesällä nähdä lukuisten lintujen lisäksi myös porovaatimia vasoineen, kun ne pakenevat räkkää avotuntureiden rinteille..

Aloitamme erävaelluskurssin Pallakselta ja päätämme sen Hettaan. Mikäli tulet Pallakselle omalla autolla, voimme auttaa sinua järjetämään paluukyydin Pallakselle tai autonsiirron Hettaan.

Yövymme varaustuvilla, mutta sinulla on mahdollisuus myös testata telttailua tai yöpyä vaikka kaikki yöt teltassa niin halutessasi. Varaustuvilla ei ole sähköä eikä hanavettä. Illat ovat heinäkuussa vielä valoisia, ja iltatoimet hoituvat auringon viimeisten säteiden valossa. Puroista voi juoda juoksevaa vettä, mutta suosittelemme silti, että vesi keitetään aina ensin. Koko vaellusmatkamme pituus on noin 55 km, päivämatkat vaihtelevat 15 -20 km välillä.

Näiden karun kauniiden maisemien keskellä nautimme Lapin pitkistä valoisista illoista. Tuvalla on aikaa rupatella ja vaihtaa päivän kokemuksia tai vain nousta läheisen tunturin laelle nauttimaan maisemista. Erävaelluskurssin aikana voit harjoitella lukemaan karttaa (ota oma kartta ja kompassi mukaasi), harjoittelet tulen tekemistä (sään salliessa, metsäpalovaroituksen aikaan emme tulia tee), tutustut autio- ja varaustupien käytänteihin ja tutustut muihin samanhenkisiin.

Katso tarkempi ohjelma täältä 

Vuonna 2018 vain pyynnöstä vähintään 3 hengen ryhmille.

570€ / henkilö

Vaellusohjaus ja opastus
Ennakkokurssi verkossa “mitä mukaan ja kuinka pakkaan rinkkani”
1 yö hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
1 yö retkeilymökissä, illallinen, sauna ja aamiainen
4 yötä varaustuvalla, erämaasauna

Muita kustannuksia:
Matkavakuutus, muista tarkistaa, että vakuutuksesi kattaa vaellukset
Ruokailut ja eväät vaelluksella (verkkokurssilla puhutaan myös tästä aiheesta tarkemmin), illallinen hotellilla
Henkilökohtaiset varusteet
Matkat ennen ja jälkeen vaelluksen