Lumihuvit

Lumella voi tehdä kaikkea hauskaa! Sillä voi rakentaa, siitä voi tehdä veistoksia, se kantaa sekä luistaa. Ja sitä on joka talvi vähintäänkin tarpeeksi, se on taattu!

Luisto-ominaisuudet hyödynnät vaikkapa pulkkamäessä. Emmekä päästä sinua lähtemään, ennen kuin kokeilet pohjoisen erikoiskulkuvälinettä, potkukelkkaa. Potkukelkkailijat palaavat reissultaan poikkeuksetta hikisinä ja hymyilevinä. Entä lumikengät! Ne jalassa kiidät hangella villinä ja vapaana kuin metsäjänis. Kiipeä lumikengillä vaikkapa Jyppyrän näköalapaikalle, jolta voit nähdä tunturit revontulten loisteessa. Suosittelemme kokeilemaan myös hauskan haasteellista lajia: frisbeegolfia lumikengät jalassa. Lumikenkiä ja muita ulkoiluvälineitä voit vuokrata ohjelmapalveluyrityksistä.

 • Hetta

  12km (n.2.5 t ) JÄISET JÄRVET Koiravaljakkosafari

  Tämä kokonaisvaltainen tuote kestää n. 2.5 – 3 tuntia ja sisältää informatiivisen farmikierroksen, yksityiskohtaiset ajo-ohjeet, itse safarin sekä tauon puolivälissä autiotuvalla missä tarjolla on kuumaa juotavaa ja pientä purtavaa. Tauolla on aikaa myös ottaa valokuvia ja tutustua koiriin, sekä tietenkin ihailla arktista maisemaa. Maasto jonka halki kuljet tällä retkellä on hyvin vaihtelevaa, ja ehdit varmasti olla jalaksilla tarpeeksi kauan rentoutuaksesi ja pystyäksesi todella nauttimaan arktisesta valosta ja jäisestä maisemasta jonka halki kiidät äänettömästi valjakollasi.

  Lue lisää
   
 • Hetta

  20km (n. 3.5 t) TALVEN TAIKAA -koiravaljakkosafari

  Monet jotka nauttivat ulkona olosta erämaassa valitsevat tämän 20km safarin ensimmäiseksi valjakkoajo-kokemuksekseen. Ota kuitenkin huomioon, että saatat joutua auttamaan koiriasi hieman enemmän mäissä tällä reitillä kuin lyhyemmillä safareilla, ja meidän täytyy antaa sinulle enemmän ajo-ohjeita haastaviin olosuhteisiin. Välillä syöksyt läpi kapeiden metsäreittien joilla on paljon ylä- ja alamäkiä sekä tiukkoja mutkia, toisinaan ylität soita ja jäätyneitä jokia. Matkaat myös alueen suurimman järven yli, ja pidät lämmittelytauon syödäksesi perinteistä leipäjuustoa & lakkahilloa sen kaukaisilla rannoilla.

  Lue lisää
   
 • Hetta

  6km (1.5 t ) Hiljaisten maisemien koiravaljakkosafari

  Suurin osa ihmisistä pitää vaihtelusta reellä ajamisen jännityksen ja rentouttavan matkustajana istumisen välillä n. 30 minuuttia kestävän ajelun aikana. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa, lyhyellä matkalla mutkittelet puiden välissä kapeilla metsäreiteillä ja ylität avoimia soita, jokia ja järviä. Tämä on niin hieno esittelykierros koiravaljakolla ajamiseen, että 6km reitti on ensimmäinen jonka avaamme heti uuden lumen tultua.  

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Palkittu Huskytarha: Vierailu ja Esterata

  Hetta Huskies on tunnettu ja palkittu huskytarha skandinavian koiratarhojen joukossa sen korkeasta laadusta koirien hyvinvoinnin suhteen. Tavallisen 40-minuutin tarhakierroksen aikana opit kulissien takaisesta työstämme hoitaessamme n. 190 työskentelevää ja eläköitynyttä husky koiraa ja pentuja, sekä koulutustavoistamme. Saat myös tilaisuuden tavata ja tervehtiä niin montaa koiraa kuin haluat (sinun ei kuitenkaan tarvitse koskea koiria jos et halua) – joten jos haluat leikkiä koirien kanssa, pukeuduthan niin ettei haittaa vaikka vaatteesi vähän likaantuisivat! Riippuen vuodenajasta meillä on talvivaatteita vuokrattavissa. Aloitamme jokaisen vierailun esittämällä teidät meidän toipumisen koirien alueelle talon lähellä – tällä alueella asuvat väliaikaisesti kaikki koirat jotka tarvitsevat lääkitystä tai lähempää tarkkailua. Niistä yleensä löytyy hyviä esimerkkejä Siberian ja Alaskan huskeista (ja joskus jopa Nenet Laika ja Taimyr roduista) joten selitämme rotujen eroista ja mihin työhön ne kaikki sopeutuu parhaiten. Jatkamme sitten itse tarhalle jossa jaamme tietoa urheilun kulttuurista ja historiasta sekä tietysti kaikkien koirien esittely puhtaassa ja hyvin ylläpidetty koiratarhassamme. Tämä on hyvä mahdollisuus oppia arktisten huskien elämästä ja niitten työurasta kausien läpi – esimerkiksi mitä ne syö, miten me koulutamme ne ja otamme niistä huolta kun ke sairastuu. Kohokohta jokaisesti vierailusta on tietenkin pentujen tapaaminen jos meillä on niitä. Ota huomioon että koiramme innostuu vierailioista ja niitten tervehdyksen haukunta voi kestää vähän aikaa, varsinkin kesällä kun saamme vähemmän vierailioita. Kun kierroksenne on ohi olette tervetulleita viettämään aikaa koirien kanssa ja jopa antamaan niille herkkuja ennen paluutanne talolle. Voit lopuksi valita koiran jonka kanssa voit tehdä kierroksen itserakentamallamme esteradalla – tämä on erittäin hauska kokemus sekä sinulle että koirallesi!

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Päivä Huskyoppaana

  Tämä on erityisen hauska ja ainutlaatuinen aktiviteetti mihin tahansa aikaa vuodesta – ottakaa kuitenkin huomioon että saatavuus on rajallinen talvikuukausina, jolloin olemme erittäin kiireisiä safarien kanssa. Kulkiessasi kokeneen ohjaajamme jalanjäljissä, pääset osallistumaan perustehtäviin kuten koirien hoitoon ja kouluttamiseen, pentujen sosiaalistamiseen sekä ruokintaan kerran tai kaksi kertaa päivässä. Sinulla on myös madollisuus ottaa osaa muihin kyseisen päivän töihin. Koska farmilla vaihtelu on elämän suola, tämä saattaa olla mitä tahansa­: osallistumista safarille talvella, koirien harjoittamista mönkijällä syksyllä tai jopa auttamista tarhojen rakentamisessa tai farmin huoltotoimissa kesällä. Lounas syödään oppaiden talossa, jakaen oppaiden kanssa tarinoita elämästä koirien kanssa.  

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Koiravaljakko Safari 2 Päivää: Napaseudun Yö

  Teidän 2-päiväinen koiravaljakkoajo kokemus yleisesti alkaa 11:00 ensimmäisenä päivänä. Teille annetaan sopivat tarvikkeet ja vaatetuksen arktisiin olosuhteisiin ja sitten esittelemme tarhan ja koirat ennen kuin saatte tarkat koiravaljakon ajoohjeet. Kun olette valmiita opetamme teidät valmistelemaan henkilökohtaisen koiravaljakonne. Opitte oikean kokoisista valjaista jokaiselle koiralle, miksi teille on valittu erityiset koirat, niitten yksittäiset luonteet ja mihin paikkaan ne kuuluvat linjoissa. Teille näytetään myös minne henkilökohtaiset tavarasi mahtuvat rekin kyytiin – ja sitten lähdemme matkaan.   Meillä on muutama reitti vaihtoehto tähän kahden päivän safariin ja teemme päätöksemme sään ja lämpötilan perusteella sekä miten teidän aikataulu mahtuu meidän muiden varauksien mukaan ja teidän fyysisestä kunnosta. Kaikki kiertueen yksityiskohdat löytyy ladattavana muotona tästä.

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Koiravaljakko Safari 5-Päivää: Erämaan Kutsu

  Optimaalinen ryhmäkoko tähän safariin on kuusi asiakasta ja yleisesti teidän mukana on kaksi opasta. Tämä on sopiva numero erämaa mökkien kokoihin ja sallii nopeampaa liikkumista erämaan lävitse ilman liian monta pysähdystä. Yleisesti jaettu kokemus samankaltaisten seikkailijoiden kanssa on kivempaa kaikille optimaalisella ryhmäkokolla. Jos olet kiinnostunut varaamaan safarin vain kahdelle henkilölle tai isommalle perheryhmälle vahvasti suosittelemme vierailua huhtikuussa. On todella harvoin mahdollista toteuttaa tämänkaltaisia pyyntöjä kiireisempinä kuukausina – paitsi, tietysti, jos eksklusiiviryhmät haluavat maksaa koko safarin täyteen. Isommille ryhmille (>8 henkilöä) reittiä yleisesti sopeutetaan hieman hyödyntääksen meidän isompia mökkejä alueella.

  Lue lisää
   
 • Kilpisjärvi

  Lumikenkäretki

  Retki alkaa lyhyellä moottorikelkkakyydillä kylän keskustan tuntumasta Kilpisjärven jäätä myöten Salmivaaran alueelle. Lähtöpaikalla lumikengät jalkaan, sauvat käteen, ja menoksi! Oppaan jäljessä vaelletaan ylämäkeen ja ihaillaan kolmen valtakunnan tunturimaisemaa. Ajoittain pysähdytään hengähtämään, tutkailemaan luontoa ja ottamaan valokuvia. Lumikenkäretki tarjoaa muistorikkaan elämyksen säällä kuin säällä, kaamosajan pastellinsävyisistä hetkistä kevättalven auringonpaisteisiin päiviin. Kuuma mehu maistuu ja tulee tarpeeseen tämän retken aikana!

  Lue lisää
   
 • Kilpisjärvi

  Huskyvaljakkoajelu

  Opit ajamaan valjakkoa ja saat nauttia näiden ystävällisten koirien seurasta hienoissa maisemissa. Retki toteutetaan siten, että jokainen asiakas ajaa vuorollaan valjakkoa, muiden odottaessa vuoroaan istuen moottorikelkan reessä, jota opas kuljettaa seuraillen huskyvaljakkoa. Lapsi voi istua matkustajana valjakon reessä vanhemman toimiessa ohjastajana. Ajoreitin pituus on noin 10 km Kilpisjärven jäällä, lähtöpaikka on kylän keskustan liepeillä. Puolimatkassa, Ruotsin rannan tuntumassa, pidetään mehu-, valokuvaus- ja rapsuttelutauko ennen paluumatkaa kylälle. Retken kesto on noin tunti, ja kerralla mahtuu mukaan korkeintaan neljä henkilöä.

  Lue lisää
   
 • Kilpisjärvi

  Peeran puuhapäivä

  Tule kokemaan uudestaan – tai vaikkapa ihan ensimmäistä kertaa – suomalaisille niin rakkaat talviharrastukset hiihtäminen, lumikenkäily ja pilkkiminen. Kokeile potkukelkkailua ja pulkkamäkeä, pyöräytä huimat vauhdit napakelkalla, leiki lumisotaa. Testaa porotilalla kovassa käytössä olevaa työvälinettä suopunkia, ja kokeile moottorikelkalla ajoa. Kurkkaa aitoon saamelaiseen Korvakotaan, jossa entisaikaan asuttiin, tai istu tulilla Rantakodassa ja ihastele lumisia tuntureita. Seuraa alueella liikkuvien porojen puuhia. Tilalla sijaitsevassa isossa kodassa voit kuunnella joikua sekä tutustua vanhaan saamelaiseen esineistöön ja katsella valokuvia suvun historiasta. Tarjolla on kuumaa juomaa ja kotileivonnainen, tilauksesta on myös ruokailumahdollisuus.

  Lue lisää
   
 • Revontulivalokuvaus

  Revontulivalokuvaus ammattilaisen opastuksella. Joka ilta, kun taivas on pilvetön, lähdemme etsimään revontulia Kilpisjärveltä. Usein ei tarvitse ajaa pitkällekään, kun jo löydämme hyvän avoimen paikan ja taivaalle syttyvät revontulet. Tarvittaessa piipahdamme Norjan puolelle, jos sää Suomessa on tukkoinen. Valokuvaava opas osaa viedä sinut parhaille kuvauspaikoille ja varmistaa kamerasi asetukset jo ennen kuvauspaikalle menoa. Onnistuita revontulikuvia on mukava esitellä kotona. Mikäli kuvaaminen ei ole sinun juttusi, voit silti pyytää Garethiä kuvaamaan sinut revontulet taustalla. Lähde mukaan revontuliretkelle tai varaa ihan oma opastus!  

  Lue lisää
   

Palveluksessasi