Valokuvaus

Montako kertaa olet joutunut sammuttamaan kuvausvimmasi, koska tuli liian pimeää? Tulepa kameroinesi Enontekiölle. Ei tule pimeä.

Keskiyön aurinko valaisee Enontekiön 22.5.–22.7. Kaunista, pehmeää valoa ympäri vuorokauden. Luonto pursuaa kuvausaiheita pyörryttävistä maisemista pikkuriikkisiin yksityiskohtiin, jotka vain odottavat huomiokykyistä kuvaajaa tallentamaan niiden upeuden. Tunturikasvit puhkeavat kukkaan heinä-elokuuksi, syyskuussa pääset kuvaamaan ruskan epätodelliset värit. Vaellus- ja retkeilyreitit vievät hyville kuvauspaikoille helposti. Mielenkiintoista luontoa löytyy ihan hotellin nurkiltakin.

 

 • Hetta

  Palkittu Huskytarha: Vierailu ja Esterata

  Hetta Huskies on tunnettu ja palkittu huskytarha skandinavian koiratarhojen joukossa sen korkeasta laadusta koirien hyvinvoinnin suhteen. Tavallisen 40-minuutin tarhakierroksen aikana opit kulissien takaisesta työstämme hoitaessamme n. 190 työskentelevää ja eläköitynyttä husky koiraa ja pentuja, sekä koulutustavoistamme. Saat myös tilaisuuden tavata ja tervehtiä niin montaa koiraa kuin haluat (sinun ei kuitenkaan tarvitse koskea koiria jos et halua) – joten jos haluat leikkiä koirien kanssa, pukeuduthan niin ettei haittaa vaikka vaatteesi vähän likaantuisivat! Riippuen vuodenajasta meillä on talvivaatteita vuokrattavissa. Aloitamme jokaisen vierailun esittämällä teidät meidän toipumisen koirien alueelle talon lähellä – tällä alueella asuvat väliaikaisesti kaikki koirat jotka tarvitsevat lääkitystä tai lähempää tarkkailua. Niistä yleensä löytyy hyviä esimerkkejä Siberian ja Alaskan huskeista (ja joskus jopa Nenet Laika ja Taimyr roduista) joten selitämme rotujen eroista ja mihin työhön ne kaikki sopeutuu parhaiten. Jatkamme sitten itse tarhalle jossa jaamme tietoa urheilun kulttuurista ja historiasta sekä tietysti kaikkien koirien esittely puhtaassa ja hyvin ylläpidetty koiratarhassamme. Tämä on hyvä mahdollisuus oppia arktisten huskien elämästä ja niitten työurasta kausien läpi – esimerkiksi mitä ne syö, miten me koulutamme ne ja otamme niistä huolta kun ke sairastuu. Kohokohta jokaisesti vierailusta on tietenkin pentujen tapaaminen jos meillä on niitä. Ota huomioon että koiramme innostuu vierailioista ja niitten tervehdyksen haukunta voi kestää vähän aikaa, varsinkin kesällä kun saamme vähemmän vierailioita. Kun kierroksenne on ohi olette tervetulleita viettämään aikaa koirien kanssa ja jopa antamaan niille herkkuja ennen paluutanne talolle. Voit lopuksi valita koiran jonka kanssa voit tehdä kierroksen itserakentamallamme esteradalla – tämä on erittäin hauska kokemus sekä sinulle että koirallesi!

  Lue lisää
   
 • Revontulivalokuvaus

  Revontulivalokuvaus ammattilaisen opastuksella. Joka ilta, kun taivas on pilvetön, lähdemme etsimään revontulia Kilpisjärveltä. Usein ei tarvitse ajaa pitkällekään, kun jo löydämme hyvän avoimen paikan ja taivaalle syttyvät revontulet. Tarvittaessa piipahdamme Norjan puolelle, jos sää Suomessa on tukkoinen. Valokuvaava opas osaa viedä sinut parhaille kuvauspaikoille ja varmistaa kamerasi asetukset jo ennen kuvauspaikalle menoa. Onnistuita revontulikuvia on mukava esitellä kotona. Mikäli kuvaaminen ei ole sinun juttusi, voit silti pyytää Garethiä kuvaamaan sinut revontulet taustalla. Lähde mukaan revontuliretkelle tai varaa ihan oma opastus!  

  Lue lisää
   

Palveluksessasi