Vaellus

Luonnossa liikkuminen on täällä osa arkea. Tiettömissä erämaissa ovat kulkeneet niin poronhoitajat, kalastajat, metsästäjät kuin postinkantajatkin. Sinäkin vaellat heidän vuosisataisilla reiteillään.

Aloittelevalle vaeltajalle ja päiväretkeilijälle sopii Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Jos olet kokenut retkeilijä, lähde vaeltamaan Käsivarren ja Pöyrisjärven erämaa-alueille. Käsivarressa valloitusta odottavat mm. Halti ja muut suurtunturit. Näet kauniita, harvinaisia tunturikasveja ja perhosia, ehkä söpön tunturisopulinkin. Ainoa merkitty reitti, Kalottireitti, kulkee erämaa-alueella noin 60 km. Pöyrisjärven erämaa-alueella ei ole merkittyjä reittejä. Alueen mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ovat komeat hiekkadyynit.

Paras vaellusaika Enontekiöllä on 20.6.–30.9.

Etsitpä reittiä kansallispuistoon tai erämaahan, Enontekiön alueen vaellusreitit löydät parhaiten Metsähallituksen Luontoon.fi sivulta.

Vaihtoehtoja löytyy niin päiväretkille, pidemmille vaelluksille ja siltä väliltä. Kansallispuistossa voit vaeltaa päivärepulla ja poiketa yöpymään ja ruokailemaan puiston laitamilla olevien kylien yrityksissä. Syvempää tutustumista alueen luontoon ja historiaan tarjoavat paikalliset oppaat, jotka järjestävät retkiä muutaman tunnin mittaisista patikoista päivien pituisiin vaelluksiin. Palveluita löytyy varusteiden vuokrauksesta majoitukseen ja retkien kirjosta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen!

Palveluksessasi