Vaellus

Luonnossa liikkuminen on täällä osa arkea. Tiettömissä erämaissa ovat kulkeneet niin poronhoitajat, kalastajat, metsästäjät kuin postinkantajatkin. Sinäkin vaellat heidän vuosisataisilla reiteillään.

Aloittelevalle vaeltajalle ja päiväretkeilijälle sopii Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Jos olet kokenut retkeilijä, lähde vaeltamaan Käsivarren ja Pöyrisjärven erämaa-alueille. Käsivarressa valloitusta odottavat mm. Halti ja muut suurtunturit. Näet kauniita, harvinaisia tunturikasveja ja perhosia, ehkä söpön tunturisopulinkin. Ainoa merkitty reitti, Kalottireitti, kulkee erämaa-alueella noin 60 km. Pöyrisjärven erämaa-alueella ei ole merkittyjä reittejä. Alueen mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ovat komeat hiekkadyynit.

Paras vaellusaika Enontekiöllä on 20.6.–30.9.

Etsitpä reittiä kansallispuistoon tai erämaahan, Enontekiön alueen vaellusreitit löydät parhaiten Metsähallituksen Luontoon.fi sivulta.

Vaihtoehtoja löytyy niin päiväretkille, pidemmille vaelluksille ja siltä väliltä. Kansallispuistossa voit vaeltaa päivärepulla ja poiketa yöpymään ja ruokailemaan puiston laitamilla olevien kylien yrityksissä. Syvempää tutustumista alueen luontoon ja historiaan tarjoavat paikalliset oppaat, jotka järjestävät retkiä muutaman tunnin mittaisista patikoista päivien pituisiin vaelluksiin. Palveluita löytyy varusteiden vuokrauksesta majoitukseen ja retkien kirjosta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen!

 • Hetta

  Hetta-Pallas sekä Hetta-Ylläs hiihtäjille ja vaeltajille autonsiirtopalvelut kumpaankin suuntaan.

  Autonsiirtopalvelu Hetta-Pallas sekä Hetta-Ylläs välin kulkijoille

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Hetan Kodan majoitustarjous

  Hetan Kota sijaitsee Ounasjärven rannassa, aivan Ounasjoen yläjuoksulla. Meiltä on helppo lähteä vaikkapa meloen Kittilään tai jopa Rovaniemelle. Tarjoamme vaeltajille ja melojille majoitus-, aamiais-, ja kuljetuspalvelua.

  Lue lisää
   
 • Hetta

  PUOLEN PÄIVÄN SEIKKAILUT: HUSKIT, MELONTA YM.

  Kesäseikkailupäivämme sisältävät hauskan, informatiivisen kierroksen yli 190 huskin tarhallamme, kävelyn valitsemasi koiran kanssa ”GEE HAW” harjoitusradamme läpi sekä mahdollisuuden kokeilla itsetekemäämme esterataa nuorten koirien kanssa ennen leikkihetkeä juoksutusaitauksessamme. Sitten teemme lyhyen kävelyn Suonttajoelle, missä pääset kokeilemaan melontaa pienellä lammella ennekuin lähdemme mutkittelemaan kaislan peittämää jokea alas järvelle. Matkan puolivälissä pysähdymme syömään eväitä järven kaukaisella rannalla sijaitsevalla perinteisellä lomamökillä. Ennen lähtöäsi sinulla on mahdollisuus hyvästellä koiria tarhaan palattua. Huom: Kokopäivänseikkailut ovat myös mahdollisia ja sisältävät kajakkiretken sekä enemmän puuhastelua tarhalla koirien kanssa.

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Palkittu Huskytarha: Vierailu ja Esterata

  Hetta Huskies on tunnettu ja palkittu huskytarha skandinavian koiratarhojen joukossa sen korkeasta laadusta koirien hyvinvoinnin suhteen. Tavallisen 40-minuutin tarhakierroksen aikana opit kulissien takaisesta työstämme hoitaessamme n. 190 työskentelevää ja eläköitynyttä husky koiraa ja pentuja, sekä koulutustavoistamme. Saat myös tilaisuuden tavata ja tervehtiä niin montaa koiraa kuin haluat (sinun ei kuitenkaan tarvitse koskea koiria jos et halua) – joten jos haluat leikkiä koirien kanssa, pukeuduthan niin ettei haittaa vaikka vaatteesi vähän likaantuisivat! Riippuen vuodenajasta meillä on talvivaatteita vuokrattavissa. Aloitamme jokaisen vierailun esittämällä teidät meidän toipumisen koirien alueelle talon lähellä – tällä alueella asuvat väliaikaisesti kaikki koirat jotka tarvitsevat lääkitystä tai lähempää tarkkailua. Niistä yleensä löytyy hyviä esimerkkejä Siberian ja Alaskan huskeista (ja joskus jopa Nenet Laika ja Taimyr roduista) joten selitämme rotujen eroista ja mihin työhön ne kaikki sopeutuu parhaiten. Jatkamme sitten itse tarhalle jossa jaamme tietoa urheilun kulttuurista ja historiasta sekä tietysti kaikkien koirien esittely puhtaassa ja hyvin ylläpidetty koiratarhassamme. Tämä on hyvä mahdollisuus oppia arktisten huskien elämästä ja niitten työurasta kausien läpi – esimerkiksi mitä ne syö, miten me koulutamme ne ja otamme niistä huolta kun ke sairastuu. Kohokohta jokaisesti vierailusta on tietenkin pentujen tapaaminen jos meillä on niitä. Ota huomioon että koiramme innostuu vierailioista ja niitten tervehdyksen haukunta voi kestää vähän aikaa, varsinkin kesällä kun saamme vähemmän vierailioita. Kun kierroksenne on ohi olette tervetulleita viettämään aikaa koirien kanssa ja jopa antamaan niille herkkuja ennen paluutanne talolle. Voit lopuksi valita koiran jonka kanssa voit tehdä kierroksen itserakentamallamme esteradalla – tämä on erittäin hauska kokemus sekä sinulle että koirallesi!

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Päivä Huskyoppaana

  Tämä on erityisen hauska ja ainutlaatuinen aktiviteetti mihin tahansa aikaa vuodesta – ottakaa kuitenkin huomioon että saatavuus on rajallinen talvikuukausina, jolloin olemme erittäin kiireisiä safarien kanssa. Kulkiessasi kokeneen ohjaajamme jalanjäljissä, pääset osallistumaan perustehtäviin kuten koirien hoitoon ja kouluttamiseen, pentujen sosiaalistamiseen sekä ruokintaan kerran tai kaksi kertaa päivässä. Sinulla on myös madollisuus ottaa osaa muihin kyseisen päivän töihin. Koska farmilla vaihtelu on elämän suola, tämä saattaa olla mitä tahansa­: osallistumista safarille talvella, koirien harjoittamista mönkijällä syksyllä tai jopa auttamista tarhojen rakentamisessa tai farmin huoltotoimissa kesällä. Lounas syödään oppaiden talossa, jakaen oppaiden kanssa tarinoita elämästä koirien kanssa.  

  Lue lisää
   
 • Hetta

  PERINTEIKÄSTÄ MAJATALOMAJOITUSTA RUSKA-AJALLE

  -10 % normaalihinnasta syyskuulle, kun viipymä on väh. 4 vrk majatalohuoneessa. Mainitse ”RUSKAN MAJATALOTARJOUS” varatessasi!

  Lue lisää
   
 • Hetta

  VIIVY VIERAANAMME KESÄLLÄ, Hetan Majatalossa

  1.6.-31.8.2018 -5 % normaalihinnasta, kun viipymä on vähintään 2 vrk. -10 % normaalihinnasta, kun viipymä on vähintään 4 vrk. alkaen 73 €/huone ja 47 €/huone. Ota yhteyttä 016-554 0400 tai info@hetan-majatalo.fi ja kysy lisää!

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Vaelluspaketti

  Lomakylä Paavontalo tarjoaa retkeilijöille edullisen vaelluspaketin kesällä 2017

  Lue lisää
   
 • Hetta

  Autonsiirtopalvelu

  Vaeltajille on tarjolla autonsiirtopalvelu välille Hetta-Pallas. Kysy tarjousta!

  Lue lisää
   
 • The Lapland Connection | Tosilappi
  Kilpisjärvi

  Opastukset Kilpisjärven alueella

  Ota mukaan osaava opas!  Tarjoan myös autonsiirtopalvelua esimerkiksi Guolakselle ja Markkinaan.

  Lue lisää
   
 • Erävaelluskurssi Hetta Pallas
  Hetta

  Erävaelluskurssi Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

  Lähde Adventure by Designin mukaan erävaelluskurssille kotimaisten vaellusreittien klassikko – Hetta Pallas vaellus. Erävaelluskurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia tärkeimmät vaellustaidot aina pakkaamisesta ja reitin suunnittelusta autio- ja varaustupakäyttäytymiseen. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoisosa, jonka läpi vaellamme koostuu vaihtelevasta maastosta ja muutaman päivän aikana ehdimme kulkea vanhojen kynttiläkuusimetsien, soiden ja avotuntureiden kautta. Kansallispuisto on poronlaidunnusaluetta ja siellä saattaa kesällä nähdä lukuisten lintujen lisäksi myös porovaatimia vasoineen, kun ne pakenevat räkkää avotuntureiden rinteille.. Aloitamme erävaelluskurssin Pallakselta ja päätämme sen Hettaan. Mikäli tulet Pallakselle omalla autolla, voimme auttaa sinua järjetämään paluukyydin Pallakselle tai autonsiirron Hettaan.

  Lue lisää
   
 • Opastettu vaellus Haltille

  Opastettu vaellus Haltille on hyvä tapa lähteä ensimmäiselle pitkälle erämaavaellukselle. Oppaamme opastavat sinua varusteiden valinnassa ja pakkaamisessa ja vaelluksen aikana voit harjoitella kartan ja GPSn käyttöä. Oppaan kanssa opit alueen luonnosta ja maaperästä sekä kuulet tarinoita paikallisesta elämästä. Lähdemme liikkeelle Kilpisjärveltä ja päätämme vaelluksen Norjan puolelle Lyngenin vuonon rannoille. Tarvittaessa saat meiltä kyydin takaisin Kilpisjärvelle. Tutustu ohjelmaan tarkemmin kotisivuiltamme  (englanniksi) tai ota yhteyttä. Vaelluksella on mukana myös suomenkielinen opas. Kesän vahvistuneet lähdöt ovat 29.7. ja 19.8. 2018. Muita lähtöjä voit kysyä omalle, vähintään 3 hengen ryhmälle.  

  Lue lisää
   
 • Opastettu vaellus Kilpisjärveltä Norjaan ja Ruotsiin

  Opastettu vaellus Kilpisjärveltä Norjaan ja Ruotsiin on erämaaseikkailu vailla vertaa. Maasto on verrattain helppokulkuista ja naapurimaiden mukavat varaustuvat tuovat vaellukselle hitusen luksusta. Vaikka sinulla ei olisi aiempaa vaelluskokemusta, voit lähteä mukaan tälle opastetulle vaellukselle. Oppaamme opastavat sinua varusteiden valinnassa ja pakkaamisessa ja vaelluksen aikana voit harjoitella kartan ja GPSn käyttöä. Oppaan kanssa opit alueen luonnosta ja maaperästä sekä kuulet tarinoita paikallisesta elämästä. Lähdemme liikkeelle Kilpisjärveltä, kulkien kolmen valtakunnan rajapyykin kautta ensin Norjan puolelle ja sieltä jylhien maisemien kautta Ruotsiin. Palaamme lopuksi takaisin Kilpisjärvelle. Tutustu ohjelmaan tarkemmin kotisivuiltamme  (englanniksi) tai ota yhteyttä. Vaelluksella on mukana myös suomenkielinen opas. Kesän vahvistuneet lähdöt ovat 22.06.2018 ja 09.07.2018.  Muita lähtöjä voit kysyä omalle, vähintään 3 hengen ryhmälle. Elokuussa mahdollisesti kolmas vaellus.

  Lue lisää
   

Palveluksessasi