Maastopyöräily

Maastopyörän selässä voit kokea erämaamaisemat vauhdikkaasti kahdella pyörällä, ja pääset näkemään luontoa laajemmalta alueelta kuin patikoidessa. Maisemat vaihtuvat nopeasti karujen tunturimaisemien ja rehevämpien metsien välillä.

Virallisia maastopyöräreittejä Enontekiöllä ei ole – vielä. Hienoista reiteistä ei kuitenkaan ole pulaa, ja kyllä erämaan kulkija polkunsa aina löytää. Tunturiylängöillä ja hiekkakankailla kiertelee mönkijäuria, metsäautoteitä, poronhoitajien pitkostettuja polkuja – jopa saksalaisten sodanaikaisia tieuria. Niitä kaikkia voit käyttää ja tehdä elämäsi pyöräretken. Maastot ovat herkulliset ja reittejä runsaasti helpoista todella haastaviin. Aloittelijalle sopii esim. Näkkälä–Pöyrisjärvi-reitti. Kokeneen pyöräilijän pakollinen lenkki on Kalkoaivin maastotie ja mönkijäreitti Hirvasvuopioon ja edelleen Munnikurkkioon. Kivikova menijä polkee Pöyrisjärveltä Norjan rajaa seuraillen Kalmakaltioon tai Vuontisjärvelle.

Omaa pyörää ei tarvitse omistaa halutessaan seikkailulle pyörän selässä, siitä pitävät huolen alueemme yritykset. Alla näet listan yrityksistä, jotka vuokraavat pyöriä niin maastoon kuin helpommillekin alustoille kuin myös mielellään neuvovat reittivalinnoissa.

Hienot reittiesimerkit ja niiden kuvaukset, sekä kokemuksia ja kuvia maastopyöräilystä Enontekiöllä löytyy muun muassa Tapio Huttusen MTB-sivuilta.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maastopyöräillä saa vain sille osoitetuilla reiteillä. Lisää maastopyöräilystä täällä sekä kansallispuiston alueella sijaitsevista reiteistä täällä.

Palveluksessasi