Kalastus

Keskiyön aurinko kimaltaa siimalla. Pian pyytämäsi kala paistuu rapeaksi rantanuotiolla.

Vaikket saisi sintin sinttiä, Enontekiön kristallinkirkkaiden purojen ja jokien rannoilta saat aina kalajuttuja kerrottavaksi. Mukavia paikkoja koko perheen kalaretkelle löytyy aivan ihmisten ilmoiltakin teiden varsilta. Tosikalastaja lähtee koettamaan onneaan erämaajoille ja tunturijärville. Esimerkiksi Käsivarren ja Pöyrisjärven erämaat ovat perho- ja viehekalastajien apajia. Saaliskaloihin kuuluvat mm. taimen ja Lapin gourmet-kala rautu, Pöyrisjärvestä puolestaan nousee siikaa. Lohta kannattaa tulla pyytämään 1.7.–15.8., paras perhokalastusaika on 25.6.–31.8. Lisätietoa kalastuksesta saat Tunturi-Lapin luontokeskuksesta. Sieltä voit myös ostaa kalastusluvat.

Tietoa kalastuksesta Enontekiöllä ja yhteystiedot yksityisten osakaskuntien luvanmyyjiin tarjoaa Enontekiön Kalastusalue.

 • Illallisen pyyntiin! Kalastusretki Kilpisjärvellä

  Retki lähtee kylän rannasta oppaan venekyydillä. Verkkokalastus on vain paikallisten oikeus, johon pääset osallistumaan kylässä vakituisesti asuvan oppaasi mukana. Saaliiksi saattaa tulla arktisten vesien kuningaskalaa rautua, siikaa, taimentakin. Sitten kokeillaan kalaonnea pilkillä ja ihaillaan tunturimaisemia ja järviluontoa. Retken aikana rantaudutaan evästauolle avotulilla: tarjolla on nokipannukahvit, makkaranpaistoa ja tukevat voileivät.

  Lue lisää
   
 • Kilpisjärvi

  Koskenlaskua ja kalastusta Könkämäenolla

  Retki alkaa Saarikoskelta, joka sijaitsee 30 km Kilpisjärveltä etelään. Könkämäeno, jota myös Väyläksi kutsutaan, on rajajoki, joten venereitti kulkee vuoroin Suomessa ja vuoroin Ruotsissa. Matka on noin 10 km pituinen, ja kosket ovat vaikeudeltaan I- ja II-luokkaa. Matka taittuu kipparin ohjaamassa kumilautassa meloen, Talosuvannosta Iiton suvantoon, monet pikkunivat sekä mm. Lammaskoski ja Välikurkkio reitin varrella. Tauolla rantaudutaan ja nautitaan retkieväät avotulilla. Tämä retki sopii kaikille kalastuksesta ja jokiluonnosta kiinnostuneille. Omat kalastusvälineet mukaan, samoin vaadittavat kalastusluvat!

  Lue lisää
   

Palveluksessasi