Korona-info

Tervetuloa Enontekiölle!

Enontekiön matkailuyrittäjät toimivat vastuullisesti ja tekevät parhaansa hygieniaterveysohjeiden noudattamisessa. Meille on tärkeää että alueelle on turvallista matkustaa ja lomaa voi viettää ilman stressiä. Alueellamme väestön tiheys on pieni, joten turvavälien noudattaminen on helppoa.

Otamme huomioon asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuuden. Yritykset ovat nostaneet hygieniatasoaan ja niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin tiedotetaan turvallisesta toiminnasta. Tilannetta seurataan Enontekiöllä jatkuvasti ja toimitaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Koronavirus on erittäin vakavasti otettava tartuntatauti, siksi viranomaisten ohjeita on noudatettava. Ohjeilla pyritään estämään koronavirusepidemian laajeneminen ja varmistamaan terveydenhuoltokyvyn riittävyys. Näin suojelemme erityisesti riskiryhmiä, joita ovat mm. yli 70v ja perussairaat.

Mitä Sinä voit tehdä:

– Vältä fyysistä kontaktia ja ihmisjoukkoja. Muista turvavälit.
– Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
– Hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä flunssaoireiden ilmaantuessa.
– Lataa Koronavilkku- sovellus puhelimeesi.

Suosittelemme seuraamaan tilanteen kehittymistä lukemalla viranomaisten tiedotteita ja verkkosivuja: Valtioneuvosto, THL, Aluehallintavirasto, Enontekiön kunta, Lapin Sairaanhoitopiiri. 

Muonion-Enontekiön terveydenhoidon koronapuhelin

Arkipäivisin puh: 040 662 4565
Klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin puh: 040 714 2845
Numerosta voit kysyä testeihin liittyviä asioita, varata näytteenottoajan ja tiedustella tuloksia. Suurin hyöty näytteissä käymisestä ja tuloksista saadaan, kun kaikki lataavat puhelimeensa THL:n koronavilkku-sovelluksen.