Yhteydet

1900 + sinä?
Horizontal rule

Enontekiöläisiä on vain noin 1900 ihmiskunnan kuudesta miljardista jäsenestä. Miten esi-isämme päätyivät tänne? Emme tiedä, mutta sen on täytynyt olla melkoinen matka 8000 vuotta sitten. Onneksi sinä pääset tänne helposti.

Lentäen Enontekiölle 

Enontekiöllä on lentoasema, jonne lennetään sesonkiaikoina. Flyben lennot Helsinki-Enontekiö välillä alkavat 7.3. ja kevään viimeinen lento lennetään 25.4.

Viikoittain lennetään yksi Helsinki-Enontekiö-Helsinki vuoro lauantaisin. Lento Helsingistä lähtee 9:15 ja paluu Enontekiöltä lähtee 12:00. Flyben lennoilla on myös Finnairin codeshare koodi, mikä mahdollistaa sujuvat yhteydet Finnairin reiteillä maailmalta Enontekiölle.

Lennot voit varata suoraan Flyben varausjärjestelmästä

Lentokenttäkuljetusaikataulut Enontekiön kentältä 7.3.-25.4.2015

Enontekiön lentoasemalta on kuljetus Ylikyröön, Hetan keskustaan ja Karesuvannon kautta Kilpisjärvelle. Lentokenttäkuljetukset Hettaan ja Ylikyröön tulee varata etukäteen edelliseen iltaan klo 18 mennessä taksiautoilija Erkki Keskitalolta, puh. 0400 393 464. Kuljetukset Karesuvantoon ja Kilpisjärvelle varataan viimeistään edelliseen iltaan klo 18 mennessä Elli-Maria Kultimalta/Kilpistaksi, puh. 0400 138 262.

Muita meitä lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä, Kiiruna Ruotsissa ja Tromssa Norjassa. Näiltä kentiltä olet perillä Enontekiöllä parissa tunnissa vaikka vuokra-autolla hurauttamalla. Kittilästä pääset bussilla ja etukäteen tilattavalla taksilla (0400 138 262 / Elli-Maria Kultima) sekä Hettaan että Kilpisjärvelle. Bussin aikataulut löytyvät Matkahuollon sivuilta.

Lentokenttäkuljetusaikataulut Kittilän kentältä 2015

Juna- ja linja-autoyhteydet Enontekiölle

Junalla pääset Enontekiölle saapumalla joko Kolariin tai Rovanimelle. Jatkoyhteys Enontekiölle onnistuu bussilla. Matkahuollon sivuilta löydät osan yhteyksistä, mutta Kolarista Vuontispirtin kautta Hettaan kulkevan bussin aikataulun voit tarkistaa tästä.

Tarkista aina jatkoyhteys ennen kuin ostat lento- tai junalippusi, sillä kaikilta vuoroilta ei ikävä kyllä ole nopeita yhteyksiä Enontekiölle.

Enontekiön kutsutaksiaikataulut.

Only in Lapland

LÖYDÄ YHTEYS

Enontekiölle pääsee monella tapaa. Tässä linkit palveluntarjoajien sivuille

Lentäen

Bussilla

Junalla

Finavia Matkahuolto VR
Flybe Eskelisen Lapin Linjat

Ympäri käydään yhteen tullaan

Enontekiöllä riittää tekemistä ja näkemistä. Jos omat voimasi ehtyvät, tässä muutama vinkki kulkemiseen ympäri Enontekiötä.

 

 Vuokraa auto

Bussilla

Taksilla

 Lentäen

 Auto-EuropeMatkahuoltoKilpistaxi Polarlento Oy
 OunasretketTilaustaksi Kysy majoittajaltasi lisää
 Rhino Car Hire