Yhteydet

1900 + sinä?
Horizontal rule

Enontekiöläisiä on vain noin 1900 ihmiskunnan kuudesta miljardista jäsenestä. Miten esi-isämme päätyivät tänne? Emme tiedä, mutta sen on täytynyt olla melkoinen matka 8000 vuotta sitten. Onneksi sinä pääset tänne helposti.

Lentäen Enontekiölle 

Enontekiöllä on lentoasema, jonne Snowbird Airlines lentää tulevana talvena suoraan Lontoosta Enontekiölle kaksi kertaa viikossa 7.2. – 25.4.2015 välisenä aikana ja Helsingistä Enontekiölle kaksi kertaa viikossa 14.2.2015 – 25.4.2015 välisenä aikana. Lentopaikkoja voi hankkia Snowbird Airlinesin nettisivulta www.snowbird.fi, matkatoimistoista sekä internetin varauskoneista.

Snowbird | TosiLappi

Enontekiön lentoasemalta on kuljetus Ylikyröön, Hetan keskustaan ja Karesuvannon kautta Kilpisjärvelle. Lentokenttäkuljetukset Hettaan ja Ylikyröön tulee varata etukäteen edelliseen iltaan klo 18 mennessä taksiautoilija Erkki Keskitalolta, puh. 0400 393 464. Kuljetukset Karesuvantoon ja Kilpisjärvelle varataan viimeistään edelliseen iltaan klo 18 mennessä Elli-Maria Kultimalta/Kilpistaksi, puh. 0400 138 262.

Lentokenttäkuljetusaikataulut Enontekiön kentältä 2015
Lentokenttäkuljetusaikataulut Enontekiön kentältä 2015 Muonioon ja Äkäslompoloon

Muita meitä lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä, Kiiruna Ruotsissa ja Tromssa Norjassa. Näiltä kentiltä olet perillä Enontekiöllä parissa tunnissa vaikka vuokra-autolla hurauttamalla. Kittilästä pääset bussilla ja etukäteen tilattavalla taksilla (0400 138 262 / Elli-Maria Kultima) sekä Hettaan että Kilpisjärvelle. Bussin aikataulut löytyvät Matkahuollon sivuilta.

Lentokenttäkuljetusaikataulut Kittilän kentältä 2014

Juna- ja linja-autoyhteydet Enontekiölle

Junalla pääset Enontekiölle saapumalla joko Kolariin tai Rovanimelle. Jatkoyhteys Enontekiölle onnistuu bussilla. Matkahuollon sivuilta löydät osan yhteyksistä, mutta Kolarista Vuontispirtin kautta Hettaan kulkevan bussin aikataulun voit tarkistaa tästä.

Tarkista aina jatkoyhteys ennen kuin ostat lento- tai junalippusi, sillä kaikilta vuoroilta ei ikävä kyllä ole nopeita yhteyksiä Enontekiölle.

Enontekiön kutsutaksiaikataulut.

Only in Lapland

LÖYDÄ YHTEYS

Enontekiölle pääsee monella tapaa. Tässä linkit palveluntarjoajien sivuille

Lentäen

Bussilla

Junalla

Snowbird  Matkahuolto  VR
Finavia  Eskelisen Lapin Linjat

Ympäri käydään yhteen tullaan

Enontekiöllä riittää tekemistä ja näkemistä. Jos omat voimasi ehtyvät, tässä muutama vinkki kulkemiseen ympäri Enontekiötä.

 

 Vuokraa auto

Bussilla

Taksilla

 Lentäen

 Auto-Europe Matkahuolto Kilpistaxi  Polarlento Oy
 Ounasretket Tilaustaksi  Kysy majoittajaltasi lisää
 Rhino Car Hire