Ravintolat

Kasvukausi kestää Enontekiöllä vain noin sata päivää. Mutta suurimman osan noista päivistä yrtit, juurekset ja marjat viettävät yötkin auringonvalossa.

Lapin omaleimainen keittiö syntyy puhtaasta maasta, vedestä ja ilmasta. Keskiyön aurinko kiihdyttää kasvit tuottamaan huimat määrät maku- ja ravinto-aineita. Syksyisin saammekin aromikkaan sadon lähimetsissä kasvaneita sieniä, kalaa, riistaa sekä pohjoisen marjoja kuten hillaa, mustikkaa ja kaarnikkaa. Kasvimaan antimista erikoisin on puikulaperuna, Lapin oma perunalajike. Lihoista hienoin on tietenkin poro. Poro saa elää elämänsä vapaana ja etsiä ruokansa tuntureilta. Näistä aineksista me laitamme sinulle ruokaa suvussa kulkeneilla resepteillä.

Palveluksessasi


  • Minnan Talli ja Porotila

    • poro- ja hevosohjelmat, poronlihan suoramyynti
    • suljettu 1.6.-15.8.

    Yhteystiedot

    • Aittalahdenmaantie 28,
      99400 Enontekiö
    • +358 (0)400 358 972
    • http://www.minnantallijaporotila.fi