Sotkajärven lintutornilla ja Yrjö Kokko –lintutornilla näet tyypillisiä Lapin lintuja ja tempaudut mukaan niiden elämään kiihkeässä arktisessa kesässä.

Hienossa tunturi- ja jokimaisemassa sijaitsevan Yrjö Kokko –lintutornin tulistelupaikalla voit tavata kuukkelin. Kaikkien retkeilijöiden kaveri tulee mielellään jakamaan eväsleipäsi. Rehevä Sotkajärvi on arvokkaalla suoalueella, ja sen tyypillisiä asukkaita ovat uivelo, joutsen ja merikotka, sorsa ja hanhi. Kummallakin lintutornilla voi kesäöinä kuulla Lapin satakielen, sinirinnan, vivahteikkaan laulun.

Sotkajärvelle on Hetan keskustasta matkaa 18 km Palojoensuuhun päin, torni sijatisee heti tien 93 pohjoispuolella. Osoite on Hetantie 1635, Enontekiö. Pysäköintipaikalla on kota ja tulentekopaikka, alueelta löytyy myös WC. Torni soveltuu myös liikuntarajoitteiselle.

Yrjö Kokko -lintutornille Tunturi-Lapin luontokeskuksen risteyksestä tietä 956 Vuontisjärvelle päin 9,5 km. Parasta aikaa bongailla lintuja on huhti-toukokuun aikana, kun ensimmäiset muuttolinnut saapuvat. Tornille vie n. 300m pitkä tie, jota ei suositella autoille. Alueella laavu, tulentekopaikka sekä WC. Osoite on Ounastie 1257, Enontekiö.

Lisäksi lintuja voi bongata Markkinajänkän lintutornissa, joissain yhteyksissä Mannakosken lintutorni, joka sijaitsee noin 6-8 km Karesuvannosta pohjoiseen. Tornille ei ole viittaa, joten  hienoista tarkkaavaisuutta vaaditaan oikean risteyksen löytymiseksi. Osoite on Käsivarrentie 4466, Enontekiö. Alueella laavu, tulentekopaikka ja WC.

Lisätietoa lintubongauksesta Enontekiöllä